Sayfalar

4 Nisan 2014 Cuma

Atık Analizi

Atık Analizi; çeşitli faaliyetler sonucunda oluşan, çevreye yayılan su, yağ gibi proses sonucu oluşan ürünlerin analizini kapsamaktadır. Atık yağ analizi ve atık su analizi olarak ayrı şekilde incelenebilir.

Atık su analizi ve atık yağ analizi, analiz laboratuvarları tarafından yapılır.

Su analizi, su ortamlarının kalite sınıflandırmaları ve kullanım amaçlarına, su kalitesinin korunmasına ilişkin planlama esasları ve yasaklarına, atık suların boşaltım ilkeleri ve boşaltım izni esaslarına, atık su altyapı tesisleri ile ilgili esaslar ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılacak izleme ve denetleme usul ve esaslarına ilişkin “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kapsamında atık su numunelerinin alınması ve analizlerin yapılması ile gerçekleştirilir.



Su analizi nasıl yapılır diye soracak olursanız; su analizi alınan numunenin, PH, Tuzluluk, Bulanıklık, Çözünmüş Oksijen, Sıcaklık Tayinleri Askıda Katı Madde, Toplam Katı Madde, Çökebilen Katı Madde Tayini, Çözünmüş Katı Madde Tayini Biyolojik Oksijen İhtiyacı Tayini Kimyasal Oksijen İhtiyacı Tayini Amonyak Azotu Tayini Fosfat Fosforu Tayini Sülfat, Sülfür, Sülfit Tayini Renk Tayini Sertlik Tayini Florür Tayini Klorür Tayini Alkalinite Tayini Debi Ölçümü Toplam Alkalinite Nitrat Azotu Tayini Yağ ve Gres Tayini Toplam Fosfor Tayini Kjeldahl Azotu Tayini Toplam Siyanür Tayini ve ölçümleri ile yapılmaktadır.

Su analizi yapan firmalar analiz laboratavuarları olarak bilinmektedir. Su analizi fiyatları ve atık yağa anlizi fiyatları analizin yapıldığı bölgeye ve analiz için yapılacak ölçümlere göre değişiklik göstermektedir.

1 yorum: